Favorit Foton ..:2009:..

2009 är snart slut och med öppna armar hälsar jag 2010 välkommet! Nya foton ska tas med min nya kamera och mitt nya objektiv, livet bjuder på nya äventyr och jag har många planer över hur jag ska göra 2010 till det bäst året :D Innan året dock tar slut, tänkte jag visa några av mina favorit foton som jag tagit under 2009!


Ha ett underbart slut på det gångna året & god fortsättning :)

Top 10 {2009}

Gick ju just igenom årets scrap och märkte att jag varit slarvig i år!! Kunde komma på en del Scrapps som inte låg i sin mapp. PUST! Får kanske ta mig i kragen och fota hela bunten... Men här är i alla fall mina top tio av de som låg på rätt plats ;)











GOTT NYTT ÅR!!


En hälsning


Skissbloggen

Lite tid över i julstressen :) Har uppdaterat skissbloggen med lite nya LO-skisser. Hoppas de ska kunna inspirera! Själv känner jag en scrapvåg vara på väg :D Måste bara hitta lite tid också!


Lite mer snö & syrran foto

Önskar jag kunde vara ute och fota idag med!! Men idag är det jubb som gäller! Tre dagar kvar sedan blir det lite ledighet.... NICE! Och snart är det ju JULAFTON!! Kommer vi ha en vit jul tro? Det ser ju ganska hoppfullt ut!


I ♥ Nikkor 50mm f/1.8D

Idag tvingade jag halvt ut syrran i snökauset för att få testa mitt nya objektiv! Och jag är total såld. Det blir helt underbara foton!!
För att få ordning på min RAW filer laddade jag idag ner Camera RAW vilket jag i början hade lite svårt att bli vän med, nu ÄLSKAR jag det. Har suttit hela kvällen och pillat!

Tack SIS för att du ställer upp!


Jul är kul

Det här med julklapps inköp är INTE bra för ekonomin!!! Hittar massor av saker jag inte kan låta bli att köpa till mig själv också. När jag sedan nöjd och glad kommer hem efter flera timmars shopping inser jag att endast ett fåtal saker på listan går att stryka, däremot har jag massor av saker att fylla mina egna lådaor och skåp med :D Så det är bara att göra ett nytt försök imorgon och HOPPAS på att jag inte snubblar över någon nytt "jag måste ha"!

Idag gav jag iof. mig iväg för att köpa en julklapp till mig själv, för några veckor sedan fick jag pengar av min söta mor till att köpa ett 50mm 1,8 Nikkor Objektiv men har inte haft resterande halva. Idag var dagen D!! Lycklig skuttade jag upp för trapporna till lgh:en med mitt nya objektiv i handen. Glad som en speleman bytar jag objektiv på kamerna och knäpper av en test bild.... Hmmm ingen autofokus... kliar mig i huvudet och inser snart att jag inte tänkt på att min kamera (D60) inte har någon MOTOR!!! Gaaaaa!! Det blev en vända till ut i snökauset och snart var jag hemma igen med en D90 i min ägo! Så ingen mat på minst en månad för mig nu!

En annan kul sak är att jag nu äntligen ska få chans till det första steget på mittt framtida liv!! Jag har kommit in på Naturkunskap B kursen jag sökt in till!! Nu jäklar....

Löjligt förtjust!

Igår snöade det istort sätt hela dagen och underbart nog ladde sig till ett vackert vit täcke! Hade bara önskat att jag varit ledig idag så jag kunnat vara ute och fotat, kanske kidnappat lille brorsan och försökt hitta en backe (i vårt platta landskap) att åkt lite pulka i. Kanske bege sig till folketspark och åka skridsko, dricka varm choklad och äta en lussebulle. Mmmmm! Istället sitter jag nu på jobb och tittar längtande ut på den gnistrande snön. Kanske kan jag hinna ta lite bilder innan snön försvinner för denna gången! Hoppas!

Helgen

I fredags var jag med mamma och tittade på när min lillebror var stjärngosse i hans dagis luciatåg. Sååå himmla söta små bagare hade de med i tåget, som glatt kavlade i luften med sina små kavlar till en sockerbagare. Jag smälte! Stolt stod jag och tittade när brorsan sjöng högt till staffan var en stalledräng (som han för en vecka sedan övat för mig).

I förra veckan gjorde jag ett litet projekt på jobb :) Ibland är det sååå kul att jobba i en målarverkstad! Jag knyckte en gren från mormor & morfars trädgård förra söndagen. Klippte till den som målade den sedan vit. Då min kära fiancé förbjudit julgran detta året fick jag glatt pynta min vita gren! (Vi hade nämligen fortfarande barr som tittade fram tre månader senare :D)

I Lördags var jag med mamma och lillebror i Jakriborg på julmarknad. Fick med mig 2 par grytlappar (gåva från mor) och ett halsbandsband. Vi tittade på deras luciatåg, missade godisregnet som brorsan inte kunde släppa, fick ha ett eget regn för honom lite senare :) Min lillebror pallade inte springa med oss på marknade längre och 5min innan eldshowen skulle börja begav vi oss till bilen.


LOVE

Jag blev alldeles rörd när jag gick in på Jenny Sandberg´s blogg idag. Hon hade gjort ett så underbart fint collage med några av bilderna vi valt ut!...





Snart kommer vi ha en sovrumms vägg fylld av kanonfina foton på oss! Är glad att ännu en gång fått vara med och ta del av din fantastiska gåva, goa Jenny! Du har verkligen överträffat mina förhoppningar!

Sugen på lite dansk design!



Just nu har man chans att vinna ett presentkort hos danskedesign.nu på 1000:- hos Maria på Husligheter. Jag vill GÄRNA vara med i dragningen!

Jul i vårt hus

I helgen stod det bak på schemat men det blev i stort sätt bara lussebullar gjorda, som till och med snart är slut!! Jag ÄLSKAR lusserkatter så har verkligen gluffsat i mig :) Får träna hårt till våren, när alla jul godsaker är slut. Försökte mig även på Pepparkakshus bygge, det står på ostadiga väggar med ett lätt säckigt tak :D CHARM! Resterande deg ligger nu i kylen och väntar på att bli tillfixat och gräddat. Ser inte vidare framemot arbetet då jag inte gillar den färdiga produkten, men arbetskollegerna kanske gör...



Jag får försöka få ihop lite julgodis "bak" i veckan i stället... Längtar efter mina cornflakeschokladgodisar, MUMS! Knäck och kola måste också hinnas med! + en omgång lussebullar till ;)

Studiofotografering

Igår var jag och min fiance hos Jenny Sandberg och tog lite tokiga samt några lite mer seriösa foton, som såsmåning om ska sitta på väggen i vårt sovrum! Så söt som Jenny är slappnar man lätt av och allt blir kanon.

Här är ett litet collage med bilder på mig som goa Jenny redan lurat fram :D



Är så här långt super nöjd med resultatet! Blev lite extra förtjust i översta bilden till höger, lite lagom tokig :) Den under känns verkligen som jag; alltid ett skratt nära till hands :D

Tusen tack Jenny för att du ville föreviga oss!
KRAM

Något värmande


..::JUL 2009::.. del 1

Snart är det jul i våra hus och lgh:er! I helgen kom första omgången julpynt upp hemma hos oss :) Julstjärnor på fot i fönsterkarmen, och årets variant av adventsljusstake med utsmyckning...

Köpte även julstjärnor som fint står tillsammans med ljusstjärnorna i fönsterkarmen, 2 st röda och 2 st vita.
Idag blev det lite julsmyckning av bloggen också :D Nya headern.... Samt lite juligare färger på länkar och rubrik!


Nästa helg blir det att jobba på juldoft!


Swecrap skiss tolkning

Jag har gjort en tolkning till Helene´s fina skiss som låg ute på swescrapbook för någon vecka sedan. Har dessvärre inte skickat in då jag tycker det är lite klyddigt och jag gillar INTE flickr!! Men jag kan ju visa den här och länka lite istället ;)

Lite knasiga färger kanske men får skylla på årstiden!

VS v. 49

Idag har vi scrappat efter Carina´s skiss på VS!  



Min tolkning...

RSS 2.0