Midsommar 2010

I år firade vi midsommar hemma hos goda vänner vid ringsjön. Och vi fastnade på bild tillsammans!!


Och en härligt sommrig bild!!

Gäst DT hos Designat

I förra veckan damp det mer en avi som jag genast stack för att byta ut för ett super härligt paket från Designat! Ett riktigt inspirerande kit var vad jag fann och genast satte jag mig vid scrapbordet! Idag ligger det två Gäst DT layouter som jag gjort på Designats blogg :)
Mer detaljerad info hittar du på designats blogg :)

Jag testade på att göra digitala skisser, vilket var himla kul faktiskt :)...hoppas ni gillar dem!

Kort i stora lass

Ännu ett studentkort!Har gjort en hel del kort de senaste veckorna men tyvärr har inte alla kommit med på bild :(

v. 24

Det närmar sig sommar vilket tydligt märks i scrap tid! Det blir inte många timmar vid scrapbordet som nu börjar växa på höjden, för städning bland prylarna blir det inte heller.

Det har blivit lite med fotograferande på sistonne och en hel del andra nöjen. Men jag scrappar ju självklart fortfanade till de fantastiskt inspirerande skisserna vi har på Veckansskiss...


Studentkort

Det har ju varit student veckor och en del kort har fått skapas :) Här är tre jag gjorde på beställning av familjen...


Painters I adore

Ibland stötter man på konst som man inte kan undgå att se! Jag har nu fått ihop en liten lista på några jag tycker gör fantastiska verk, självklart vill jag dela med mig av mina skatter ;)

Sedan konstrundan 2009 har jag varit såld på Jeanette Öbergs tavlor!! Tyvärr hittade jag inte mina absoluta favoriter på nätet. "Teater maskerna" och sedan har hon några helt underbara med takkronor på. Levande tavlor som jag gärna skulle vilja ha hemma och försvinna bort i.


 

På årets konstrunda också denna på Marsvinsholm hittade jag ännu en att lägga till på min lista, Karl Valve. Coola tryck och annorlunda vinklar.

 


Den nyaste på listan, ditt skriven idag efter att ha sett hennes "flickor" på ett gäng frimärken. Stina Wirsén har en stil som jag alltid beundrat!Yrjö Edelmann, med denna man började min lista! Blev inbjuden på vernissage genom jobb men kunde tyvärr inte gå, några dagar senare tog jag mig till galleriet och var såld! Mannen på galleriet såg nog hur tagen jag blev av hans tavlor och gav mig en stor fin bok om honom! Jag köpte även på mig några v-kort som jag såklart ramat in och har på väggen i arbetsrummet ;) När jag för någon månad sedan gick hem genom stan ser jag i ett skyltfönster följande tavla (tandpaketen) att den måste jag bara ha en dag :) Vi får väl se...

 

 

Kan faktiskt inte komma på var jag sett Lars Eje Larsson tavlor (kanske även han på Marvinsholm?!) Men jag älskar hans "spretiga" måleri. Han har även en del porträttmålningar som är snygga!

 


Lisa Rinnevou är också en som hängt med på listan ett tag nu och jag tycks aldrig tröttna på hennes lekfulla tavlor.

 Har du några konstnärer du tycker särskilt mycket om?


Hästfotografering

I Lördags hade jag bestämt tid med en söt och trevlig tjej i mitten av Skåne. Jag var inte bara nervös över att hitta rätt utan även över att jag skulle fotografera på "allvar" för första gången. Jag hittade Marie i stallet där hon stod och flätade hästarnas man. Hon hade kommit några timmar tidigare för att tvätta och göra hästarna fina inför fotograferingen (vilket gjorde min om möjligt ännu mer nervös).

När hästarna var redo begav vi oss ut till ridhuset. Efter att ha tagit slut på mina 8Gb minne och bara skummat igenom resultatet i kameran mådde jag smått illa. Jag tyckte allt såg suddigt ut. Min första tanke var: Snälla låt där vara en bra bild åtminstonne!!

Nästan 1 ½ timme hade gått sedan jag kom och värmen hade gjort oss törstiga, så vi körde till närmsta stad för lite avsvalkning. Marie tittade igenom kameran och sa till min glädje att det såg ut att finnas några bra foton :)

I vanliga fall hade jag stannat på vägen hem för att kolla igenom bilderna igen men jag vågade inte. Inte ens när jag kommit hem efter att ha varit en sväng hos mamma vågade jag kolla igenom bilderna som nu var överförda på datorn...Tillslut var jag ju tvungen att ta itu med mitt öde och bland mängder av suddiga hästhuvuden eller andra skavanker hittade jag till min glädje en del foton jag är riktigt nöjd med :)

Min första fotografer gick helt okej enligt min mening, nu får jag bara hoppas att Marie gillar vad hon ser!

VS och ballonger

En ny inspirerande skiss ligger uppe på VS bloggen!!

Innan det var dax att sticka till skolan för syrrans  student fotografering passade jag på att knäppa av lite bilder. Och med inspiration från Nevnarien hade jag blåst upp några ballonger också. Dess värre hade vi inte så mycket tid att fixa ock trixa så det blev inga jättebra bilder! Här är ett smakprov dock...

Student-kaos i stan!

I Onsdags fastnade jag mitt i en av stans utsparker, trafiken rörde sig VÄLDIGT långsamt framåt... Medans jag satt där och väntade på att få köra fram några centimeter till, tittade jag drömmande på alla studenter som så glada och lyckliga hoppade runt och skrek allt vad de kunde. Några år yngre människor som studsade upp och ner i takt till musiken på lastbilsflak. Deras glädje smittade verkligen av sig och snart tyckte jag inte det var så farligt att sitta fast i trafiken längre.

Både i Torsdags och Fredags har jag varit delaktig i studentfirande. I går var det min goa syster som glatt sprang ut och blåste i sin tutta på sin nu gamla skolas trappa...
Love Picture

Tack för alla fina kommentarer till min blodomlopps insatts!
Nu ska jag försöka ta I formloppet och tjejmilen i år också :) Så kanske man vågar sig på Göteborgsvarvet till nästa vår?!!

Idag ligger det uppe en ny skiss på Veckans Skiss!

I vintras var jag och min älskling och fotades hos Jenny Sandberg. Det resulterade i flera underbara foton på oss ♥ De flesta hamnade i fyrkantiga ramar och upp på väggen i sovrummet. Älskar att ta en titt på dem innan jag går o lägger mig! I alla fall blev det en del foton över och ett av dem har jag scrappat här...
RSS 2.0