Inrednings önskelistan

Min nya passion är att byta ut våra gamla tråkiga möbler som vi i stort sätt har haft sedan vi flyttade hemifrån för sex år sedan. Eftersom jag just nu är fattig student är inte detta lika enkelt men en desto roligare utmaning.

Ek har varit mitt favorit träslag i många år men börjar nu stå mig upp över öronen, då vårt älskade kök har ekskåp blir det till att ljusa upp andra ytor o möbler istället!

När vi flyttade till vår nuvarande lgh köpte vi ett större EK :) bord för 6-10 pers i tron om att vi skulle orka bjuda hem mer folk när man äntligen fått mer yta. Nu när jag insett att de gånger vi har folk här är vi inte så ofta 10 pers som äter och att vi kanske inte är i behov av ett så pass stort bord! Jag började söka på Blocket (min nya älsklings sajt!!) Och efter några månaders sökande kom det äntligen upp en annons med ett passande bord - Ett massivt furobord för 4 -6 pers. Detta köptes och lämnades för lasering. Vi väntar nu spännt på att få hem det.

Till mitt nya bord hade jag gärna velat ha den sedan länge eftertraktade myran el. sjuan stolen (vilket kan GLÖMMAS med student ekonomi el. vanlig arbetsklass lön om man nu inte brinner för design) Så en snygg kopia från t.ex. MIO får duga...

Den gamla bruna 2 1/2 sits soffan (som vi köpte i all hast till vår första lya när inflyttningsfesten vi bokat in närmade sig med stormsteg) har blivit ersatt med ett monster - en svartmelerad tygsoffa med divan och cozycorner samt 2 sitsar där mellan. En soffa som är mer anpassad till vårt nuvarande vardagsrum och som smälter in med vår svarta fondvägg. Till denna nya fina soffan hade det varit trevligt med ett annorlunda och lite mindre bord än det kära EK soffbordet från IKEA (som har hängt med betydligt längre än önskat). Jag surfade runt och fastnade för ett betongbord som dock kräver lite gör-det-själv skills! Det är nämligen inget 5-minuters söndags mys pyssel här inte. Beskrivningen hittade jag på Finjabetongs hemsia (sedan lite utförligare på tv4.se)


Återigen är det en EK möbel som önskas bytas ut, utanför toaletten har vi en "hall" där jag har mina smycken, smink o allt annat kvinnligt måsten. Detta på en EK byrå, eftersom denn "hall" är sammankopplad med matplats/kök vill jag ljus upp och minska på EKen så en vit byrå gärna på ben hade varit trevligt! Jag har hållt ögonen öppna och snubblade till sist över Ingemars möbler en dag på Interstan :P (Internet/stan) tyvärr verkar de inte villiga att ge mig något pris men gissar att den ligger en BIT över budget, så blocket here I come...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0