Semester tips!

Nu är det snart SEMESTER för fulla muggar :)
Med semestern hör små utflyckter till om inte annat! Jag och Sambon ska ju en vecka till Gotland men sedan har vi två utan några planer alls! Tänkte höra om någon av er som läser min blogg har några tips på bra minisemster platser, gärna i vackra Skåne! Österlen är ju såklart en underbar sträcka men har ni några guldkorn man inte ska missa där eller någon annanstans?
Tipsa mig gärna :)


bild lånad från nätet

Kram på er!


Tävlings bidrag!

Scrapperiet hadde sin första deltävling i förra veckan och jag hann i sista minuten göra en igår kväll :) Skicka en dålig bild (tagen kl. 22 när solen gått ner) men tog snabbt en bättre i morse. Jag vet inte om den kom med i tävlingen men det hoppas jag!



Jag använde b.la. några av Jenny Sandbergs underbara stämplar :)

MYSLÖRDAG

I lördags spenderade jag och Sambon hela dagen tillsammans med Fia´s familj, det var en underbar dag med massa slapp, mys, bus och god mat!

Först åt vi smaskig (sen) frukost bestående av bullar från konditoriet vid oss och goda pålägg! Sedan stack jag och Fia iväg till Trelleborg en stund för att hämta våra beställningar på Scrapduon. Vi hejade lite på rara Cilla och träffade även Susanne i dörren :)
När vi kom tillbaka var det dax att sila flädersaft och portionera den, härliga 10 liter hade Fia gjort, söt som hon är fick vi en hel flaska med oss hem med mumsig saft (som redan är halvt uppdrucken :D)
Vädret hade bättrat sig och vi promenerade ner till strandden för att doppa fötterna lite, det var inte mycket folk och det var lungt och skönt!! Fia lyckades fånga både mig och älsklingen på samma foto :)


Efter att vi varit nere på stranden var vi glassugna och drog då iväg till kiosken, i närheten låg där en båthamn som vi kollade in, jag, Fia och Vincent begav oss ut längst ut på piren. Vincent som nyligen hade gips för att han brutit benet fick sitta i en gammal vagn :) Men det gick ju!


Tillbaka i trädgården grillade vi och busade :) Maten var utsökt! Och alla var trötta efter en heldag, även om det bara varit slappt :)


Tack sötnosar för en toppen dag!

Lite midsommar....

Vårt firande började redan vid lunch, det såg riktigt dåligt ut på väderfronten men det löste sig till det bästa! Det blev härliga strålar på våra glada nyllen. Här är vår midsommar stuga ;) det gäller att vara bered på alla sorters väder och ett tält är perfekt!


När vi kom till gröningen där det skulle bli brännboll passade jag på att leka lite med kameran!

Såklart var det en del pigga och glada töser som hoppade och sojade runt midsommar stången, världens sötaste desutom :)


Lite smått och gott från vår Sommar-firar-dag!!

Dubbel- LO

Hur kan det bara hända? Men nu har det gjort det! Jag har gjort en Dubbel-LO! Till en av SS-Forumets Midsommar Crop´s utmaningar, Morfens skiss!


SS bidrag



Jag har inspirerasts av Ankis skiss på Svensk Scrapbooking forumet, där de just nu har Midsommar Crop!

Bara bröst!

Grattis till er som lagt energi på att få flasha badhuset, ni vann!

Själv gör det mig obekväm! Jag tycker det är illa nog när någon tar fram sitt sprängfyllda mjölkbröst för att amma sitt barn mitt framför ögonen på mig när jag sitter på ett fik i stan eller t.o.m. hemma hos en släkting! Mina bröst är för mig, min partner och såklart mina barn när dem ska ammas men då i skym undan, Inte för allmänheten att beskåda!

Om ni nu tycker det är jobbigt med en lös överdel köp en baddräkt, tvinga inte på dina medmänniskor din vilja att gå toppless. Det är väl olagligt att blotta? För jag anser att det är ett typ av blottande, att visa en kroppsdel (för ofrivilliga) som kan kopplas till sex!


Det finns platser där nudister kan hålla till! Varför ska ni ta över badhusen? Jag vill i alla fall inte betala och "tvingas" se era bröst!


Och jag kan inte låta bli att inte länka till detta inlägg, klockrent!


Migrän


bild från nätet

Över allt annat hoppas jag att min ihärdiga huvudvärk/migrän ska släppa! I minst tre dygn har den haft sina klor runt mitt huvud och fått mig både trött, retlig och deppig. Det är ju fint väder jag vill inte alls ha ont i huvudet. Inte heller käns det bra att ta ledigt när det knappt är 1 ½ vecka kvar till den efterlängtade semestern! Just denna veckan är också den då jag lovat mina kära morföräldrar att måla om i deras lägenehet. Men i o för sig orkar jag ändå inte njuta av vädert och kan ju inte sova hela dygnet! Så jobb på jobb är kanske passande.

Med hopp om ett friskt huvud snart!
Vilket underbart väder vi har här! NJUT!

Lift v. 26

Igår lade vi upp en ny lift på Liftvarningsbloggen! just nu håller vi på att lifta våra kära designers och igår föll lotten på Bitte71. Så klicka snabbt in er där för att se veckans lift och teamets tolkningar. Om du skickar in innan tisdag nästa vecka kan det bli din lift som visas i bloggen :)

Min tolkning:

I väntans tider

October Afternoon´s kollektion Road Map är på ingång i butikerna och jag väntar med spänning! Undertiden jag längtar efter att kunna lägga en order hoppas jag på vara den som får det här blocket...


VS v. 26

Igår lades det upp en ny skiss på Veckans Skiss, skynda in o tolka ;)





Tack för boktipsen jag fått, men än är jag inte mättad ;) Har du någon bra bok du tycker är värd att läsa så snäälla dela med dig! Roligt med det här var också att läsare jag inte visste jag hade, tittade fram och skrev en rad :D Hej på er!

TIPS?!

Det är snart Semester!! v. 28-31 är veckorna för mig!
Och med semestern behöver man bra läsning! Alla som tittar in och läser detta inlägg kan väl tipsa om er favvo bok, den ni läser just nu eller en ni sparat till semestern. Jag älskar kärleks romaner men måste säga att det numera känns som man läst de mesta redan så Tipsa på, alla genre (kanske inte skräck dock)


bild tagen från nätet

KÄRLEK!!

Idag är det extra mycket kärlek och värme i mitt hjärta.
Jag och Sambon"fästmannen" :) firar 5 år tillsammans idag!

Där är så många fina minnen som tittar förbi idag :)
- När jag för första gången fick möjlighet att ge dig en puss.
-När vi äntligen fick tag på en hyres lägenhet efter månaders letande och ett smörigt mail äntligen kunde vi flytta ifrån våra föräldra hem.
-När vi bestämde oss för att skaffa katt och det blev två, efter ett halv år stod jag inte längre ut.
-När vi beställde vår första resa, som tog oss till äventyren i Thailand.
-Tiden då vi spelade datorspelet WoW tillsammans.
-Vår letan efter vår första (samma som idag) bil, som jag älskar för att den är vår och sååå söt när den är nytvättad!
-Alla utflyckter vi gjort med motorcykeln.
-All kärlek vi gett varanndra, all glädje och alla skratt.
-Vår första köpes lägenhet som vi blev kärai bara 5 meter in på visningen. Att vi vann den!
- Vår "förlovningsresa" i Barcelona.
och såååååå mycket mer härliga minnen som jag har med dig!

Puss Älskling ;)


Min midsommar-helg

Jag är såååå otränad att jag skäms! Efter att ha firat midsommar med brännboll, bad och andra lekar kunde jag resterande dagar av denna långhelg INTE röra mig! Jag hade träningsverk från tårna upp till ryggens mitt! Kan ju inte påstå att jag är den som bara gör vad jag måste utan jag är den som TAR I FÖR FULLA MUGGAR! Ska det vara ska det vara ordentligt, vilket jag nu fått lida av rejält! Dess värre var att mitt lag inte ens vann :( Men vid det klockslaget när vinnaren presenterades brydde jag mig inget vidare, då var jag i full gång med att äta mumsiga jordgubbar!

Men nu är jag någorlunda tillbaka och har bara två arbetsveckor kvar innan SEMESTER!! Lovely!

Lifta AnnaK

Skynda in till Liftvarnings bloggen för att se Annas läckra LO, glöm inte lifta den samt skicka in ditt bidrag till [email protected] senast Tisdag nästa vecka! Min tolkning av Annas Lo blev med ett Jenny foto för de är ju bara sååååå läckra!!


VS v. 25

I fredags låg där ett efterlängtat paket innanför dörren när jag kom sliten och trött från jobb! Min sista energi gick åt att "slita" up kuvertet och ta en glädje suck när jag blädrade igenom de underbara fotona sedan Jennys och min fotoshot! Efter att tagit en powernap kunde jag inte hålla fingrarna borta längre utan satte mig genast vid scrapbordet :)



Denna har jag gjort till Veckans Skiss!

BIA

JAG ÖNSKAR MIG EN BIA!!! Jag är kär och galen i denna manik!! När jag var hos Fia i förra veckan testade jag hennes råsa dröm! Jag gjorde en liten anteckningsbok och ett Rese Album som jag ska scrappa Barcelonaresan i.



Jag har bara hunnit scrappa en sida utöver framsidan, på kartongens (insida) har jag skrivit ut en text och limmat fast, en liten sammanfattning med små detaljer som hände under långhelgen.

Beställning

Min kära mamma bad mig härom dagen att göra inbjudningskort till min lillebrors kalas! Dum i huvudet som jag tydligen är sa jag OK! Tre helkvällar senare svär jag över dessa kort!! 15 st jäklar i storlek 7,5 x 10. Men visst blev dem ursöta, för när jag väl ger mig in i något gör jag det helhjärtat och jag vill ju inte behöva lämna ifrån mig något jag inte är nöjd med! Även om just dessa små korten snart kommer vara nerkladdade av små barn i ålder 2-5...


KAOS

Fick en KAOS av sötaste Joggemia här om dagen :) Man blir ju bara så glad!
Om ni inte hört om KAOS innan är här en förklaring...

"KAOS(Kreativa Artister med Otrolig Skaparglädje)En levande logga som sänds till någon man uppskattar. Men istället för att ha den digitalt, så skapar man riktiga scrapverk och skickar dessa vidare.Den som får, ska i sin tur skicka vidare egengjorda KAOS-awards till dem de uppskattar.Awarden heter ju som sagt KAOS oavsett vem som gjort dem.Å på dessa ska ens egen stil, eller spcialiteter finnas med.Varje KAOS-award innehåller:
Titel: KAOS - Kreativa Artister med Otrolig Skaparglädje
Skaparens eget namn


Storlek: 10x15cmSedan ska man ju givetvis fota/scanna awarden och blogga om den också.På så vis blir ju awarden ett digitalt minne, men också något man kan fysiskt spara och titta på.I bloggen utser man också nästkommande TRE KAOS-vinnare.Kanske skiva en liten förklaring om varför dessa fått awarden, eller bara lämna länk till dem."

Jag skickar vidare till:

Linda
För att hon inspirerar så med sin underbara stil och för att hon är en så härlig männsika som jag uppskattar att jag fått lära känna och scrappa med!

Fialia
För att hon är den som fick mig in i scrapträsket, hon skapar med sådan fart och lyckas få till det så jäkla bra varje gång! En stor inspirations källa och en god vän :)

Linnea
För att hon gör så färgsprakande och härliga scrapps! Hoppas vi stöter på varandra lite mer i scrapvärlden snart :)

Linda o ch Fia jag vet var er brevlåda bor men Linnea du kan väl vara snäll o skicka din adress till [email protected] så ska jag skicka en KAOS med posten!


Kom igen och lifta med oss!

Varje Onsdag lägger vi upp en inspirerande LO som vi i Teamet har liftat och som vi hoppas att ni också blir sugna på att lifta och skicka in... för att sedan få chansen att visas på LIFTVARNINGS blogg!!

Denna veckans lifttolkning av mig såg ut så här...



Är såååå nyfiken vad ni kan göra för fina liftar!!

Trött

Jag bara orkar inte just nu! Kommer hem och är helt slut, ryggen värker och gör mig irriterad! Jobbigt att vara så nere när det finns så mycket att vara glad över :(

I hopp om att få mig själv på bättre humör, en lista på goda ting:

  • Jag är nyförlovad :)
  • Jag fick de efterlängtade bilderna från Jenny Sandberg i brevinkastet idag :)
  • Bilderna var FANTASTISKA!
  • Jag har färska minnen från Barcelona resan.
  • Inplanerad scrapträff i nästa vecka
  • Är snart ägarinna av en underbar tote!
  • Min mormor verkar vara på bättringsvägar
  • Jag kom vidare till Intervjun (ett steg längre i högskole drömmarna)
  • Var på intervjun och gjorde nog inte bort mig för mycket :)
  • Planer inför midsommar (för första gången ever)
  • Jag har köpt en målning/teckning (dock inte kommit fram än :| )
  • Jag gjorde en ursöt antecknings bok med Fias BIA i ons.
  • Igår shoppade jag utsmyckning till min balkong :)
  • Ikväll är det räkmys och film med Älsklingen
Det hjälpte faktiskt lite med en GLAD lista! :D
Nu ska jag lägga mig på soffan och vila ryggen lite!

VS

Det är mycket nu på VS, blir nästan bara skiss tolkningar att visa här på bloggen, men vad gör det?! Det är ju en scrapblogg :)

 

Mumsigaste Blog-Candyt!!!!

Jag må vara tokig men inte så tokig att jag inte är med i dragningen om detta blog-candy!...



Blev du också lite sugen? Titta in HÄR!

Helgens träff

I Söndags var det Gislövs träffen igen och super trevligt var det! Jag fick gjort två Lo´s till tävlingarna som var ordnade för träffen...

Skiss...


Material...

Tävlings skiss...

VS going wild :) Även denna veckan är det tävling! Denna gången är det Scrapduon som sponsrar!

Det störiga med denna LO är att jag blir sååååå sugen på Sushi!!

RAK

Efter många om och men blev jag äntligen klar att dra en vinnare och meddela här i bloggen :) RAK vinnaren är......



GRATTIS!! SKicka din adress till [email protected] så kommer det en liten RAK med posten :)

Mer från Barcelona

Här tar jag mig en titt över Barcelona från toppen av ett berg. Sanslöst vackert! Kan erkänna att det var lite oroligt att gå ända ut till räcket även om jag inte direkt är höjd rädd i vanliga fall :) Det var ganska tyft för bakom oss fanns det ett litet nöjesfält också. Lustig plats att lägga det på!

En av många vackra syner man såg, gillar kontrasten med byggnad och staden i bakrunden och såklart lite grönt!

Min älskling (fiancé) och jag! Så här blev den bästa bilden på oss tillsammans på hela semestern :D

Lite bilder på SJUKASTE bygget ever "La Sagrada Familia"


Här ett hus även det ritat av Antoni Gaudi, nog den byggnad jag gillade bäst! Mysiga former!

Sedan har vi hans park...

Efter många timmars promenade och tittande på byggnader och parker m.m blev det en god Mojito och underbar mat på en Italiensk restaurang :) (lite fel mat tycker ni kanske, men det var super smaskigt)


Doppade såklart fötterna i Medelhavet!


Lift sugen?!

Nu lift uppe på Liftvarning, min tolkning ser ut så här..




**VINNARNA**

*PUST* vilken pärs det varit att välja ut vinnare bland alla ni som skickat in sååå fina bidrag! Men måste man så måste man! Och jag vet själv hur nyfiken jag brukar vara när man skickat in till någon tävling så jag ska inte dra ut på lidandet mer :)

VINNARNA i JUBILEUMSTÄVLINGARNA är följande:

1:a Tävlingen - SKISS
(endast Layout)


JENNYB är vinnare av ett scrappaket på ett värda av ca. 100:- sponsrat av min mamma dock ihop plockat av mig ;)



2:a Tävlingen - FÄRGUTMANING


REIJA
är vinnare av ett scrappaket på ett värda av ca. 100:- sponsrat




3:e Tävlingen - SIFFRA


FIALIA
är vinnare av ett scrappaket på ett värda av ca. 100:- sponsrat och ihop plockat av mig ;)



4:e Tävlingen - MATERIALUTMANING



MISSMIAN är vinnare av ett scrappaket på ett värda av ca. 100:- sponsrat av
 



5:e Tävlingen - ORDET (endast Layout)


GULLIGULLAN är vinnare av ett scrappaket på ett värda av ca. 100:- sponsrat av min mamma dock ihop plockat av mig ;)


Stort GRATTIS till er alla fem!! Skicka era adresser till [email protected] så ska det snart komma ett paket till er med posten :)

TACK än en gång alla som var med! Jag återkommer inom kort med den dragna RAK-vinnaren!

Inte helt med!

Känns som om jag går som i en dimma :) Tanksprid och förvirrad :) Är nog några dagar efter sedan Barcelona! Mycket som hänt på liten tid och desto mer som skulle varit avklarat! Jag är ledsen om ni blir irriterade på min nuvarande sengångs period jag ska försöka hinna ifatt världen :D

Igår var det Tisdag och ny fin skiss på VS, denna veckan gjorde jag en riktigt fri tolkning. Men det är ju det som är det roliga attdet är okej att tolka som man vill och att man inspirerats av skissen...



Bidragen

För att inte spama ner min egen blogg med 69 st (för det var faktiskt vad jag fick in! KUL!!) bidrag valde jag att göra en sidoblogg och länka dit :) Så om ni är nyfikna på bidragen jag fått in är det bara att kika in...

Material

Färg
Ord
Siffra
Skiss

Vid det här laget vet ni nog vem mina snälla sponsorer är, men det skadar inte att friska upp minnet :)

 & min söta mamma

Varje vinst paket består av scrapmaterial med ett värde på ca. 100:-

Jag kommer överlägga lite till med mig själv innan jag väljer Vinnarna (INTE LÄTT). På återseende!


Barcelona

Efter 5 sköna dagar i härliga Barcelona är det skönt att vara hemma i verkligheten igen! Med många fina minnen och foton med mig i bagaget och en förlovningsring på fingret är jag redo för två nästan två månaders arbete innan det är dax för semester igen :) Min kära sambo överaskade mig på toppen av Barcelona med en ask o ringar. Naturligtvis kunde jag inte hålla tårarna borta och var tacksam att jag köpt vattenfast mascara inför resan :)

I onsdags vi lunch-tid tog vi tåget från Svågertorp, där togs första bilden (en av få på mig :D)

Smått dåsiga efter flyget och hungriga på äventyr och nyfikna på Spanska maten, satte vi oss på en restaurang på en bakgata, mumsiga Tapas och första ölen ;) SEMESTER! Halvt omedvetet råkade vi båda smaka bläkfisk, ingen höjdare!

Utflykter och sevärdigheter är ju ett måste, jag har bara orkat snabbt ögna igenom alla dessa bilder på evigheters kyrkor, byggnader, växtlighet och skulpturer...





Mellan de två nivårena på denna kyrkbyggnad hört uppe på ett berg, en kyrka man såg nästan var som helst från Barcelona, helst när mörkret kom och de tände spotarna runt hela. Det var här vi stod och njöt i värmen, jag hade hittat min favorit plats och Niklas stod på knä :)



En super bra början på vår lång weekend!!

Tävlingarna AVSLUTADE!

Tusen tack alla som var med och tävlade :) Jag har precis avslutat att skicka bekräftelse mail till de som skickat in bidrag medans jag var på semester! Jag inser nu att jag har ett tufft jobb framför mig nu med att utse vinnare! Samt att dra en ;) Jag åter kommer i morgon, i veckan... Ja vi får se!

RSS 2.0